رفع مشکل utf8 دایرکت ادمین برای زبان فارسی
مشکل utf8 دایرکت ادمین در هنگام ادیت یک فایل و در فایل منیجر دایرکت ادمین با تغییر شکل کاراکترهای فارسی به علائم ناخوانا معمولاً ظاهر میشود و باعث آزردهخاطر شدن کاربرانی خواهد شد که از آن استفاده میکنند.
این مشکل در صورت داشتن دسترسی به سرور و محیط ssh به راحتی و در چند دقیقه قابلحل است.
مشکل به دلیل عدم ساپورت انکودینگ قالب پیشفرض دایرکت ادمین است که فقط با تغییر به utf8 فقط حل خواهد شد .
اگر از هاست اشتراکی استفاده میکنید شما قادر به حل این مشکل نخواهید بود. دسترسی روت به سرور لازمهی انجام این تغییرات است.
با فرض اینکه شما مدیر سرور هستید و دسترسی به ssh دارید میتوانید مشکل utf8 دایرکت ادمین را طبق آموزش زیر رفع کنید.
رفع مشکل utf8 دایرکت ادمین برای زبان فارسی
بعد از اتصال به ssh برای شروع ابتدا اطمینان حاصل کنید که یک ویرایشگر مناسب همانند nano بر روی سرور شما نصب باشد.
با دستور زیر میتوانید بر روی لینوکسهایی که بر پایهی Redhat کار میکنند آن را نصب کنید.
yum install nano
برای نصب nano در سیستمهایی که بر پایه دبیان کار میکنند مانند دبیان و اوبونتو میتوانید با دستور زیر ویرایشگر را نصب کنید.
apt install nano
حالا دستور زیر را در ترمینال وارد کنید.
nano -w /usr/local/directadmin/data/skins/enhanced/lang/en/lf_standard.html
با زدن دکمههای ترکیبی CTL+w میتوانید درون محتوای فایلهای متنی جستجو کنید.
عبارت LANG_ENCODING=iso-8859 را جستجو و سپس با مقدار LANG_ENCODING=utf-8 جایگزین کنید.
بدین شکل انکودینگ، زبان فارسی را پشتیبانی خواهد کرد و مشکل utf8 دایرکت ادمین بهطور کامل حل خواهد شد.
برای اطمینان از رفع مشکل utf8 دایرکت ادمین و اعمال تغییرات یکبار سرویس آپاچی و یکبار دایرکت ادمین را با دستورات زیر ریست کنید.
systemctl restart httpd systemctl restart directadmin
اگر به هر دلیلی نتوانستید مشکل را رفع کنید میتوانید با پلن پشتبانی ما در ارتباط باشید .
آموزش نحوه دریافت گواهینامه SSL برای سایت وردپرسی
در این مقاله قصد داریم تا شما را با آموزش نحوه دریافت گواهینامه SSL برای سایت وردپرسی آشنا کنیم اما قبل از این کار به بررسی خود SSL و مزایای استفاده از SSL بپردازیم .
SSL چیست؟
SSL یک تکنولوژی امنیتی و پروتکل اینترنتی است که برای امنیت انتقال داده ها بین مرورگر کاربر و وب سایتی که کاربر از آن بازدید می کند، استفاده می شود. هر کاربر اینترنتی هنگام بازدید از وب سایت شما اطلاعاتی مانند اطلاعات کارت اعتباری و یا جزئیات پرداخت را وارد می کند و همانطور که می دانید این اطلاعات بسیار حساس هستند.
در سایت هایی که از پروتکل HTTP استفاده می کنند ممکن است که این اطلاعات توسط هکرها ربوده شود و در این شرایط پروتکل SSL بسیار کاربردی خواهد بود و تمامی وب سایت ها به یک گواهینامه SSL که توسط یکی از مراجع صدور گواهینامه معتبر صادر شده است نیاز پیدا خواهند کرد. این گواهی در نوار آدرس مرورگر کاربر با علامت قفل و HTTPS به جای HTTP نشان داده می شود.
آموزش نحوه دریافت گواهینامه SSL برای سایت وردپرسی
برای فعال کردن SSL در وردپرس و استفاده از اون ابتدا لازمه تا این پروتکل امن رو خریداری کرده و اون را بر روی هاست خودتون نصب کرده باشید که نحوه نصب ssl را در هاست سی پنل به شما آموزش دادیمم و برای همین موضوع اگر تاکنون نسبت به نصب ssl در هاست خودتون اقدام نکردید میتونید طبق اون آموزش پیش برید و یا اینکه از شرکتی که هاست تهیه کردید بخواهید تا نصب ssl را در هاست شما انجام دهد و سپس برای فعال کردن قابلیت ssl و تغییر پروتکل سایت از http:// به https:// اقدام کنید. حالا برای اینکه از نصب ssl و فعال بودن اون در سایت خودتون اطمینان حاصل کنید از پیشوند https:// در سایت خود استفاده کنید و سعی کنید تا از طریق پروتکل امن ssl سایت خود را مشاهده کنید، یعنی آدرس دامنه خودتون را به همراه https:// وارد کنید و سعی کنید که سایتتون را از این طریق باز کنید، اگر سایت به درستی لود شد SSL بر روی سایت شما به درستی نصب و راهاندازی شده و حالا تنها کاری که مونده اینه تا تغییرات لازم رو برای فعال کردن SSL در وردپرس انجام بدین و علاوه بر اون با تغییرات در فایل htaccess. کاربران رو به صورت 301 به آدرس جدید سایت که همراه با https:// هست ریدایرکت کنید تا در سئو و بهینه سازی سایت شما تاثیر منفی گذاشته نشود. برای شروع فعال کردن SSL در وردپرس اولین کاری که باید انجام بدین اینه که فایل htaccess. سایت خودتون را ویرایش کنید.
ویرایش فایل htaccess.
با استفاده از ویرایش فایل htaccess. میتونیم تا تعیین کنیم وقتی کاربران طبق روال گذشته به آدرس سایت ما که با http:// بود از هر جایی که وارد شدند به صورت خودکار به آدرس سایت که حالا با پروتکل امن https:// است منتقل بشوند. اما انجام این عمل انتقال خیای امر مهمی هست و باید بهش توجه ویژه ای بکنید. از اونجایی که با تغییر پروتکل سایت از http:// به https:// آدرس های کلیه بخش های سایت تغییر میکنه در این صورت گوگل و سایر موتورهای جستجو این رو به عنوان یک سایت جدید میتونن در نظر بگیرند پس باید کاری کنیم که به موتور جستجو بگیم درواقع هر دو آدرس متعلق به یک سایت هستند. بنابراین می اییم و با ویرایش فایل htaccess. کاری میکنیم تا عمل انتقال بازدیدکننده به پروتکل امن https:// به صورت ریدایرکت 301 صورت بگیره تا به موتور جستجو بفهمونیم که درواقع محتوایی که به عنوان دوتا سایت شناسایی کرده یک سایت هستند و به مرور زمان که بسته به تعداد ایندکس های سایت در موتور جستجو و همچنین وضعیت ایندکس روزانه سایت این زمان مدتی طول میکشه تا کلیه آدرس های شما هم در موتورهایی جستجو با پروتکل امن https:// نمایش داده بشوند. بنابراین وارد هاست خودتون بشید و به قسمت File Manager ّاست مراجعه کنید. سپس به دنبال فایل htaccess. باشید تا اونو ویرایش کنید، اگر چنین فایلی رو مشاهده نمیکنید تو هاست سی پنل روی منوی settings که در منوی بالا و در سمت راست قرار داره کلیک کنید و تیک گزینه برای show hidden files رو فعال کنید تا فایل های مخفی به شما نمایش داده شوند، حالا که فایل رو تونستید ببینید روی اون راست کلیک کرده و گزینه Edit را انتخاب کنید و کدهای زیر را به ابتدای این فایل اضافه کنید و در نهایت فایل را ذخیره کنید.
فعال کردن ssl در وردپرس چه مزایا و معایبی دارد؟
همونطوری که در بالا به اون اشاره ای داشتم یکی از بزرگ ترین مزیت استفاده از SSL وردپرس ااین است که شما میتوانید تا دادهها و اطلاعاتی که بین کاربران سایت وردپرسی خودتون و سایت وردپرسی شما رد و بدل میشوند را به صورت کدگذاری شده رد و بدل کنید، بنابراین امکان استراق سمع و چک کردن این دادهها و رمزگشایی اونها هنگام استفاده از SSL وردپرس برای سایرین فراهم نخواهد شد و کاربران میتونند تا با اطمینان بیشتر در وبسایت شما مشغول به فعالیت کردن باشند. از سوی دیگه استفاده از SSL وردپرس میتونه تا تاثیر بهسزایی در بهینه سازی سایت نزد موتورهای جستجو همچون گوگل داشته باشد.
گواهی های SSL چقدر هزینه دارند؟
هزینه گواهینامه های SSL بستگی به مرجع صدورشان دارند و به همین دلیل هزینه ثابتی برای آن ها وجود ندارد. برخی از ارائه دهندگان ممکن است خدمات اضافی را با گواهینامه های خود ارائه می دهند که ممکن است هزینه بر باشد. اما شما می توانید از SSL رایگان برای وردپرس استفاده کنید.